עקירת פרדס אשכוליות אדומות לא כלכלי לקראת שתילת מטע חדש
ההרגלים הטבעיים שלנו מהווים את המכשול המרכזי ליכולת ביצוע מסחר רווחי.
ההרגלים הישנים הינם בד"כ:
1. פחד מביצוע העסקה במועד הנדרש עפ"י הכלל.
2. ביצוע העסקה ללא פחד במועד מאוחר מהנדרש.
3. אי לקיחת רווח במועד הנדרש.
4. לקיחת רווח נמוך במועד מאוחר מהנדרש.
5. נסיון לשנות שיטת מסחר בכסף אמיתי תוך ללא בדיקת תוחלת סטטיסטית מקדימה.
6. השארת אסטרטגיה תוך הנחות מסויימת שאינן מבוססות סטטיסטית.
7. יציאה לחופש עם אסטרטגיה פתוחה.
8. אי עמידה בכל הכללים שהוגדרו מראש.
9. שאננות, בדיוק בזמן של פוטנציאל לעסקה טובה.
10. הסתמכות על יכולת המתבססת על זכרון ולא וידוא עמידה בכללים תוך בדיקה קפדנית של כל כלל וכלל לפני ביצוע/אי ביצוע פעולה.
על מנת לתקן את האופן "הטבעי" שמהווה את המכשול , נדרש לזהות את אותם מאפיינים.
הדרך הטובה ביותר הינה לבצע תיעוד שניתן למדידה באופן כמותי של מספר הפעולות שמבצעים בתקופה קצובה (שבוע, חודש, שנה) ולבצע תחקיר קבוע בסוף כל תקופה נמדדת.
התחקיר יציין את סך הפעולות שבוצעו במהלך אותה תקופה ומתוכם את כמות הפעולות שבוצעו עפ"י ההגדרה וכמות הפעולות שבוצעו בניגוד לתוכנית, ניתן לחלק את אותן פעולות שבוצעו שלא עפ"י התוכנית לתת קטגוריה שמתייחסת לכלל שהופר למול כל פעולה.
עכשיו, לאחר שיש נתונים כמותיים, נתונים שיפתיעו כל סוחר מתחיל וגם ותיק, ניתן להציב יעד להקטנת אחוז הפעולות שבוצעו בניגוד לכללים. היעד הסופי כמובן - לא לבצע פעולות כנגד כללי המסחר שהגדרת. ישארו מספיק מכשולים שנובעים מהשיטה עצמה, שיטה שנדרש לשפר רק ע"י בחינה בדמו לפני הכנסת השינוי לעבודה בכסף אמיתי.
ממחקר התנהגותי שביצעת מצאתי כי כאשר היכולת שלנו לבצע מהלכים מורכבים מוגבלת , הכוונה, קבלת החלטות מושכלות המבוססות על מספר רב של כללים ללא סיוע של מנגנון עזר. מנגנון העזר יכול להיות רשימת הנחיות פשוטה שיש לעבור עליה ולסמן V על כל כלל שנבדק. ההסתמכות על היכולת לבצע את אותה בדיקה ללא רשימה מסודרת פשוט בלתי אפשרית מבחינת היכולת המנטלית שלה. הדבר הראשון החשוב הוא להכיר במגבלה הזו.
יציאה למסחר היא בדיוק כמו יציאה לטיסה, למרות שהטייס ביצע אלפי גיחות ומכיר היטב מה נדרש לבדוק לפני היציאה לטיסה, עדיין הוא נעזר בחוברת בדיקות ולא מסתמך על הזיכרון שלו !