פוסט מוצג

אימון אישי למסחר בשווקים הפיננסיים

אימון אישי למסחר בשווקים הפיננסיים המבוצע ע"י סוחר, מאפשר קבלת מידע נטול אינטרסים מנוגדים וכן מאפשר בניית תכנית עבודה אישית המותאמת לת...

יום רביעי, 27 באוגוסט 2014

התמודדות מנטאלית - החמצה גדולה - אי מיצוי פוטנציאל הרווח היומי

החמצה של רונאלדו



אתחיל במשפט שעושה "סדר מנטאלי" לסוחר : "חזירים קטנים אוכלים הרבה, חזירים גדולים - אוכלים אותם..."
בכל יום מסחר יש אפשרות למיצוי טוב יותר של פוטנציאל הרווח או לחלופין הקטנה גדולה יותר של פוטנציאל ההפסד. ה"אפשרות" גורמת לסוחר ללא מעט תסכול והרבה חשיבה על "מה היה קורה אילו...", מספר משפטים לדוגמא:
1. מה היה קורה אילו הייתי מכניס פקודת TS (טריילינג סטופ) במקום פקודת SL (סטופ לוס) ?
2. מה היה קורה אילו הייתי נכנס לעסקה למרות שלא כל הכללים שלי פעלו ?
3. מה היה קורה אילו הייתי קונה מספר גדול יותר של יחידות ?
4. מה היה קורה אילו הייתי מודע להודעה משמעותית שעומדת לצאת בחדשות ?
לכל השאלות האלו התשובה היא שהייתי מרוויח יותר, הרבה יותר !
אז איך מתמודדים ? איך מקטינים את תחושת ההחמצה ?
התשובה פשוטה, ההזדמנויות לא מפסיקות להגיע במסחר היומי, לכן, חשוב להתמקד בהזדמנויות של היום הבא.
אמנם, יש ימים שלא חוזרים על עצמם בתדירות גבוהה (ימי מפולת בשווקים, ימי עליות חדות כתוצאה מהודעה מפתיעה וכד'), בכל יום יש את ההזדמנויות שלו, ישנם ימים רגועים עם תבניות ברורות שניתן להגדיל בהם כמויות ולהביא הישגים כמו בימים משמעותיים שבהם לאור הסיכון יש לעבוד עם כמויות נמוכות יותר.
אפשר פשוט לחשוב שהיום שהוחמצו בו עסקאות טובות היה זה יום חופש...גם זה מותר לסוחר.
בכל מקרה, חשוב מהר מאוד להתמקד ביום המסחר הבא !

יום שני, 25 באוגוסט 2014

פרדוקס הסיכון מול הסיכוי - תמרור אזהרה מרכזי !


לעיתים מבצעים עסקה עם כמות קטנה של אופציות היות וההנחה היא כי מדובר בסיכון גבוה למול האסטרטגיה ולכן לא נכון לסכן מעבר לכמות מצומצמת (ביחס למוגדר בתוכנית העבודה).
שימו לב - זהו תמרור האזהרה הכי טוב שלכם !!!
כאשר אתם חושבים שנכון לסכן רק כמות קטנה - לא להכנס לעסקה !
יש להכנס רק לעסקאות שאתם מרגישים מספיק בטוחים לסכן כמות שהוגדרה בתוכנית העבודה שלכם.

כיצד לפתח בטחון עצמי במסחר יומי


בטחון עצמי במסחר יומי קריטי על מנת לאפשר להשאר בעסקה מצליחה ולזכות להרוויח ממנה. חוסר בטחון עצמי גורם לסוחר לצאת מהעסקה מוקדם מדי ולפספס את עיקר הרווח הפוטנציאלי.
בטחון עצמי מתפתח או יורד כתוצאה מעסקאות קודמות. על מנת לפתח אותו, חשוב להקפיד להמנע ממסחר יתר Overtrading, תופעה שמכניסה אותנו לעסקאות בינוניות וגרועות אשר פוגעות קשה בבטחון העצמי שלנו במסחר.
מיקוד המסחר בעסקאות איכות יאפשר לנו לצבור בטחון, בטחון שיאפשר לנו להשאר מספיק זמן בעסקה ולקטוף את הרווח הפוטנציאלי.

מסחר יתר Overtrading - מהמסוכנים ביותר לסוחר היומי


תופעת מסחר יתר שייכת לקטגורייה של "תאוות הבצע".

הגורמים המנטאליים המרכזיים שגורמים לתופעה זו:

1. פחד מפספוס עסקאות טובות.
2. נסיון לכפר על פספוס עסקה קודת או יציאה מוקדמת מדי מעסקה טובה.
3. ניסיון לנסות רעיונות חדשים במהלך המסחר ללא תכנון מוקדם.
4. חשש לאיבוד "עסקת חיינו".
5. חוסר סבלנות להמתנה לעסקה איכותית.
6. חוסר מיקוד בתוכנית המסחר ובאסטרטגיה שהוגדרה.
7. קושי בהתמודדות עם השעמום ביום ללא הזדמנות לעסקאות איכותיות.

ההימנעות מתופעה זו לא פשוטה. בעיקר לאחר עסקה שלא ביצענו והסתבר שיכלה להניב רווח גדול שפספסנו.
הדרך להתמודד עם התופעה היא דרך ההפנמה של הנתון הסטטיסטי כי לאורך זמן, עדיף להמתין לעסקאות בסיכוי גבוה לרווח מאשר להתפרס על מספר גדול של נסיונות ,תוך הבנה מראש שבדרך נפספס גם עסקאות טובות. אבל לעסקאות שנכנס אליהם יהיה סיכוי גבוה לרווח וההתמדה בכך תאפשר לנו לפתח את הבטחון העצמי ולאט לאט להגדיל את הכמויות בתוך העסקאות האיכותיות.

יום ראשון, 24 באוגוסט 2014

פיתוח אסטרטגיית מסחר אוטומטי - ניסוי חי - אין עוד מקום לטעויות !





לפיתוח אסטרטגיית מסחר אוטומטי יש גאנט כמו לפרוייקט גדול בתעשייה. סדר גודל של כשנה ועלויות לא מבוטלות של שעות עבודה ותשלום בגין עסקאות של בחינות האסטרטגיה במסחר חי וכמובן היקף גדול מאוד של עמלות מסחר למול מספר רב מאוד של עסקאות במהלך ניסויי הפיתוח הראשוניים.
לאחר סיום הפיתוח מגדירים חלון זמן לניסוי חי של המוצר.
הגדרת הניסוי של המוצר למעשה מסכמת את האסטרטגיה תוך התייחסות לכל הבאגים האפשריים של המוצר. הניסוי צריך לשקף תמונה נקייה של העסקאות ללא כל השפעות מנטאליות שנובעת משלושת הגורמים המנטאליים שיכולים להפוך כל עסקה לכשלון:
1. פחד (אי כניסה לעסקה במועד הנדרש או יציאה מוקדמת מדי מעסקה).
2. תאוות בצע (מסחר יתר, הגדלת כמויות מעבר למוגדר בתוכנית העבודה, כניסה לעסקה מתוך לחץ להרוויח למרות שאינה בעלת נתונים אופטימאליים).
3. תקווה (אי עמידה בפקודת קטיעת הפסד, הימצאות בעסקה בתנאי שוק לא תואמים את האסטרטגיה),

ניסוי במוצר של אסטרטגיית מסחר אוטומטי הוא כמו מטווח באש חיה. אין מקום לטעויות !
הניסוי מתבצע בד"כ בנקודת זמן שמצופה כי המוצר יתחיל להוכיח את עצמו ולכן הקריטיות בדיוק שבביצוע.

כדי לדמות את האירוע לתחום הריצות הארוכות, ניתן לאמר שמדובר כאן בריצת חצי מרתון לקראת המרתון. ריצה שאסור לעשות בה טעויות, כל טעות יכולה לפגוע באירוע המרתון (פציעה, הורדת בטחון עצמי כתוצאה מתוצאה מאכזבת וכד').

פרדוקס מסחר יתר Overtrading - פול גאז בניוטראל ...


המושג ״פול גאז בניוטראל״ נזרק לאויר כאשר רואים אדם מתאמץ מאוד ללא תוצאות. המאמץ של אותו אדם כנה לחלוטין ויש לו כוונה אמיתית להצליח והוא משקיע את כל מרצו, אך אינו משיג כל התקדמות לכיוון היעד אליו הוא חפץ להגיע.
סוחר יומי עלול להיקלע לתופעה זו בקלות. התופעה מזוהה כ״מסחר יתר״. מספר עצום של עסקאות שמובילות לדשדוש במקרה הטוב ולהפסדים במקרה הפחות טוב. איך נדע עם נקלענו לתופעה זו ? הזיהוי הוא פשוט, צריך לבחון את העסקאות שבוצעו בתקופה של כחצי שנה לאחור ולשאול את עצמנו את השאלה המכרעת : אם היינו נכנסים רק לעסקאות שהיו הכי נכונות לביצוע על פי הפרמטרים של שיטת המסחר שלנו, האם מצבנו היה טוב יותר ? גם אם מדובר על 20% מכלל העסקאות שבוצעו. האם אפשר היה לזהות את העסקאות הטובות מתוך כלל העסקאות שבוצעו ?
אם התשובה לשתי השאלות האלו חיובית, יש תקווה לשיפור המצב. פתח דף חדש במסחר. אחרי שהבנת שהמתנה לעסקה טובה עדיפה על ביצוע מספר רב של עסקאות ללא הישג בראייה כוללת, יש להגדיר כיעד -ביצוע מינימום עסקאות ומקסימום רווח, יש להמתין בסבלנות לעסקאות ״איכות״ שתואמות לאסטרטגיית המסחר בדיוק ולא בערך !

יום רביעי, 20 באוגוסט 2014

על קצה המזלג - פיתוח אסטרטגיית מסחר אוטומטי בנגזרים



רקע:
אסטרטגיות מסחר אוטומטי מבוססות על הצלחה סטטיסטית באחוז שמאפשר רווח לאורך זמן למול מספר רב של עסקאות. על מנת לבחון ולברור את האסטרטגיה הנכונה נדרש עיבוד נתוני עסקאות וניטור האסטרטגיה הנכונה. עיבוד נתוני עסקאות שנערכו במהלך מספר חודשים יכול להביא לתובנות ולהחלטות שלא ניתן לקבל ללא תיעוד קפדני של כלל העסקאות שבוצעו. לעיתים יש לנו תחושה שתבנית פעולה מסויימת טובה יותר מהשניה אך אנו ממשיכים לפעול בשתי התבניות גם יחד היות והזכרון שלנו מוגבל ולא מאפשר לקבל החלטה חד משמעית. רק לאחר ניתוח סטטיסטי של נתוני העסקאות לאורך זמן ניתן להציב לסוחר מראה אמיתית שמאפשרת להבין מעבר לכל ספק כי תבנית פעולה מסויימת עדיפה על השניה ופשוט צריך לבחור באחת ולזנוח לחלוטין את השניה.
ה״גמילה״ מהרגלי עבודה לא נכונים אינה פשוטה והמוח שלנו מקשה על כך. רק ניתוח נתונים בהיקף גדול יכול לאפשר למוח להבין את הראציונליות מאחורי ההחלטה, אחרת הוא ימשיך לפעול מתוך הרגל ויקשה עלינו להיפרד מהרגל שפועל סטטיסטית נגדנו.
יכולת פיננסית בתקופת איסוף הנתונים:
בתקופת איסוף הנתונים אנו פועלים באסטרטגייה שאיה ממוקדת באונה אחת היות ואין לנו מספיק נתונים על מנתלקל החלטה סטטיסטית. בתקופה זו אין הכנסות היות ואחוזי ההצלחה אינם אופטימליים, מעבר לכך שעדיין יש להתמודד עם כשלים שנובעים ממנטאליות שלהסוחר.

זכרון קצר:
הזיכרון שלנו לנתונים מספריים מוגבל ואינו מאפשר לנו להסיק מסקנות מבוססות. אם אנו מבצעים מאות עסקאות, יתכן ותהיה לנו תחושה שעסקאות מסויימות עובדות טוב יותר מאחרות אך עדיין הנתון הזה יהיה לוט בערפל ולא יאפשר לנו להסיק מסקנהחד משמעית.

התמדה בתעוד:
תיעוד עסקאות הינו פעילות סזיפית ומשעממת, קל מאוד לא לתעד. אם זאת, מסתבר שתיעוד עסקאות היסטורי הופך את הפעילות הסזיפית והמשעממת לתוצר מאוד מעניין שאפשר לנתח אותו ולהפיק מידע רב על התשומות למול התפוקות שלנו במסחר.

ניתוח נתונים כמותי:
ניתוח נתונים כמותי מאפשר לנו לראות באופן מפתיע לעיתים את התמונה האמיתית של הסיבות להצלחות או הכשלונות שלנו במסחר. ניתוח מאות עסקאות מציג לנו פילוח מעניין שאין כל סיכוי שהיינו יכולים לראות ללא איסוף נתונים והסתמכות על זכרון ותחושות בלבד.

ניתוח נתונים איכותי:
ניתוח נתונים איכותי נועד להבין לעומק את הנתח השלילי של העסקאות ולפלח לתתי קטגוריות את הסיבות לעסקאות הכושלות תוך ניטור סיבות שניתן לתת להם מענה ובכך להגדיל את אחוזי ההצלחה.

פרידה מהרגלים ישנים:
הרגלי מסחר ישנים הינם עקב אכילס של הסוחר. הרגלים אלו בדרך כלל עוצרים את יכולת ההצלחה של הסוחר. כל הרגל ישן דורש הרבה מאוד מאמץ מנטאלי לקטוע אותו מהשורש. נתונים סטטיסטיים יכולים להוות כלי מצויין לקטיעת הרגלים לא טובים.

עדכון אסטרטגיית מסחר אוטומטי:
לאחר ניתוח הנתונים והסקת מסקנות , זהו הזמן לעדכן את אסטרטגיית המסחר האוטומטי. עדכון כללים בצורה מסודרת ומתועדת ועמידה בהם.

שיפור מתמיד:
איסוף הנתונים לא מסתיים בשלב זה. יש להמשיך בתיעוד האינסופי של כל העסקאות ולנתח אותם שוב לאחר מספר חודשים על מנת לבחון את האסטרטגייה שוב ולשפרה ולהתאימה לשינויים שיכולים להיות בשוק.

יום שלישי, 12 באוגוסט 2014

הסבלנות היא הבסיס להצלחה במסחר יומי


מתוך ויקיפדיה : ז'אן-ז'אק רוסו היה פילוסוף, סופר, תאורטיקן פוליטי, מלחין ותאוריטיקן של החינוך צרפתי מפורסם. רוסו נחשב לפילוסוף החשוב של עידן הנאורות, ורעיונותיו השפיעו על המהפכה הצרפתית, כמו גם על התפתחות התאוריה הסוציאליסטית ועל תנועת הלאומיות. עבודתו החשובה, "האמנה החברתית", הפכה לאחד הספרים המשפיעים בפילוסופיה הפוליטית של תרבות המערב.


הסבלנות מאפשרת המתנה לעסקה נכונה עם אחוז סיכוי גבוה להצלחה.
הסבלנות מתבטאת ביכולת להמתין לתבנית שחוזרת על עצמה, בתבנית זו ניתן לסכן סכום גדול יחסית ולקבל יחס סיכו/סיכוי גבוה וריווחי.
הסבלנות מאפשרת להיכנס לאסטרטגיה בעיתוי הנכון ולא בכל נקודת זמן.
חוסר סבלות גורם לתופעת "מסחר יתר" , אחד הגורמים המרכזיים לשרשרת טעויות שמקטינה משמעותית את הבטחון, הכל כך נחוץ, במסחר.

יום שני, 11 באוגוסט 2014

לעצור את שרשרת הטעויות


כולם עושים טעויות, השוני ביננו הוא מה אנו עושים לאחר הטעות, האם אנו עוצרים ונותנים לעצמנו הפסקה מנטאלית או שאנו נכנסים לסחרור ולרצף נוסף של טעויות בלתי נמנעות.
לאחר שאנו מבצעים טעות במסחר שעולה לנו בהפסד או בהקטנת הרווח, מתעורר יצר רגשי חבוי שגורם לנו לבצע פעולות לא רציונאליות שלרוב יביאו להפסד נוסף. לאחר ביצוע טעות יש לעצור ! הכוונה לעצירה אמיתית של העיסוק במסחר ומעבר לעיסוק אחר עד ליום המסחר הבא, פרק הזמן שיאפשר לנו להירגע, לתחקר, להפיק לקחים, למנוע את הכניסה לסחרור בלתי נשלט שמתרחש ללא יכולת שליטה שלנו, ממש כמו ששיכור חושב שהוא יכול לנהוג אבל הפיזיולוגיה לא מאפשרת את זה, סוחר, לאחר שביצע טעות נמצא במצב נפשי שמניע אותו לבצע שרשרת של טעויות נוספות כתוצאה מפעילות בלתי נשלטת בהיבט המנטאלי. ביום כזה, מותר להפסיק לסחור וגם כדאי בראייה כלכלית !